HVILKE FARGER KLER DEG

Heisann!

Noe mange lurer på er hvilke farger de kler. Jeg skal prøve å hjelpe dere litt på veien. Før var det ofte snakk om at du var vinter eller sommer. Idag snakker vi ikke om det, fordi i løpet av året forandrer du trekk. Du trenger ikke bare gå ut i fra om du er varm eller kald fordi du kan faktisk kle begge deler på forskjellige måter. Om det er huden, håret, øynene, kler eller smykker.

Når vi ser på farge sirkelen kan vi se at de varme fargene er til høgre og de kalde fargene til venstre. 

Av alle disse fargene er blå den kaldeste og oransje den varmeste. 

 

Et tips dere kan begynne med for å finne ut hvilke fargetoner som passer best til deg, kan du legge et sølvskjerf og et gullskjert opp til ansiktet. Du kan og prøve en kald vinrød farge mot ansiktet ditt og deretter oransje. Du ser med en gang hvilken farge du føler deg best i.  Du ser med en gang når friskheten kommer frem og når huden ser kjedelig ut.

Vi har både hud, hår og øyne vi må se etter og ta hensyn til når vi skal finne ut hvilke farger som passer best.
Vi har hud som kan være gyllen eller kald. Det samme er på øyenfargen og hårfargen. Når vi ser på fargene til de tre elementene, hud,hår og øyne, forstår vi at det finnes mange ulike sammensetninger. 

 

Noen eksempler på dette:
Viss du er blond og har en kald undertone i huden din, passer det fint med kjølig linfarget hår og makeup i lyse, kalde rosanyanser.
Viss du er du blond og han en varm undertone i huden er det flott med en gyllen tone i det lyse håret, og noen tynne striper med kobber og makeup i lyse varme ferskenrosa nyanser.
Viss håret er brunt med en kald under tone i huden forsterker du håret med en nyanse av mahogni eller mokkabrun og velger makeup i kjølige medium, brunrosa og plommefarger.
Har du en varm undertone i huden kan du farge håret i gyldne kobbertoner og velger makeup i medium brunoransje toner brente rødfarger og tomatrød

 

Andre eksempler:
Håret ditt er med på å understreke en type å ramme inn ansiktet. Ønsker du å skape noe dramatisk velger du en sterk farge. Svart og helt platinablondt er også farger som skaper et dramatisk utrykk. Når du skal se på øyenfargen skal du tenke at det er som et flott tilbehør til de gylne eller kalde tonene i ansiktet ditt. Du kan da jobbe med farger som fremhever eller harmonerer med øyenfargen. 

Har du blå øyner er det fint å jobbe med duset rød/rose gull. Er du litt varm i trekkene er det fint om du også bruker dype jordfarger.
Har du varme brune øyner er det fint å bruke dype jordfarger men også du kan kle duset rød,gull,blå osv. Nedenfor viser jeg noen eksempler på øye sminke.
bilder: Pinterest

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg