TIL ALLE BRUNETTER, DERE HAR BLITT UNDERVURDERT

I frisørverden er det mye fokus på farger. Fokuset i det siste har vært mest på blondiner og crazy colors. Jeg syns at noe av det vi undervurderer og ikke prater så mye om er nemlig brunetter.

Hvis du er brunette kjenner du deg kanskje igjen i at frisøren din ofte ender opp med å farge håret ditt altfor mørkt, for varmt eller ender opp med mye røde, grønne eller lilla pigmenter. En brunfarge er nemlig like vanskelig å jobbe med og finnes i mange forskjellige varianter akkurat som med en blondine. Du har varme og kalde brunfarger også i alle tone høyder. 

Problemer som dere ofte møter på:

 • Ønsker tilbake til den naturlige fargen deres
  – Frisøren sier det ikke er mulig eller klarer det ikke.
   
 • Ønsker litt mørkere brunfarge
  – Ender opp med svart eller en kjempe mørk farge.

   
 • Ønsker en kald farge
  – Ender opp med oransj og røde pigmenter.

   
 • Ønsker forskjellig spill i brunfargen
  – Ender opp med gule striper.

   
 • Ønsker å farge det fra blondt til brunt med en kald farge
  – Ender opp med grønnskjær i håret. 
   

Dette er ikke godt nok! Brunetter er like viktige og krever en god kompetanse hos en frisør for å jobbe med det på lik linje som blondiner. 

For å bevare en fin brunfarge trenger dere fargebevarende produkter men også en sjampo, kur, balsam eller skum med fargepigmenter som hjelper dere å holde den brune fargen kald/varm eller for å tilsette mer pigmenter til fargen etterhvert. Var dere klar over dette?
Nå vet dere at det er alternativer for dere brunetter på lik linje som blondinene. De bruker silversjampo for å holde fargen kald. Dere kan bruke en Colorfresh for å holde fargen deres kald/varm og pigmentert.


Her får dere se litt av mitt arbeid med brunetter


 

Tips fra meg til dere. 
Ha en god konsultasjon med frisøren din. Spør gjerne om de har mye erfaringer med brunetter. Vis dem gjerne bilde av resultatet du ønsker. Ikke vær redd for å spørre og forhøre dere for mange ganger.
 

JEG GUIDER DEG GJENNOM HØSTENS TRENDER

Reklame | NELLY

Denne høsten skal du bli inspirert av en romantisk og western inspirert stil.
 

Western
Denne høsten er det western-stilen som er den tydeligste trenden. 
Ruter, frynser og skinnplagg med helst ett par kule cowboystøvler er den store trenden.


 

Skjorte med røde striper Her, Skjorte grønn Her, Crop top Her, Bluse rød Her, Gul genser Her, Skinn jakke Her

Sølv
Metallisk og glitter er inn! Bruk lettere sminke til denne stilen. Bruk gjerne eyeliner.

Long sleeve Her, Shiny mini dress Her, Genser Her, Disco bukse Her

Romantisk
Flagrende maxikjoler og silke tøy er inn nå. Duse farger, mønstermiks og en kombinasjon av ulike materialer gjør denne stilen spennende og unik

Long wrap dress Her, Flounce dress Her, Off shoulder Her, Pretty wrap dress Her

Dyrisk
Sebra, tiger, slange og leopard – dyremønster kommer i alle varianter denne høsten. Kombiner gjerne klærne med svarte detaljer for en elegant stil.

Skjørt Her , Leo dress Her, Velvet pants Her, Kåpe Her

Sporty
Overdimensjonerte ytterjakker kommer til å bli inn for fullt. 


Gul jakke Her, Fluffy jakke Her, Trucker Jakke Her, Boble jakke Her

 

6 BEAUTY HACKS

TØRR HUD?
Bruk fuktighetskrem til kroppen for hver gang du kommer ut av dusjen. 
Bruker du disse fra The Bodyshop vil du få en silkemyk hud!

SPRUKNE OG TØRRE LEPPER?
Skrubb leppene dine hverdag i en uke. Bruk deretter en god leppepomade.
 Etter en uke trenger du ikke skrubbe leppene eller bruke leppepomade hverdag.

FETT HÅR?
Føn hodebunnen helt tørr etter du har dusjet. Det hjelper med at håret ikke blir like fett.

BABY HÅR?
Bruk tannbørste med hårspray eller hårkrem for å få dem til å legge seg ned.

UNNGÅ KNEKK I HÅRET?
Bruk myke hårstikker! Du unngår mye floker i håret. I tillegg slepper du at håret knekker.

FÅ PARFYMEN TIL å SITTE
Spray parfyme i håret! Da lukter du hele tiden.


 

GLITTRENDE TIRSDAG

Denne tirsdagen var det ekstra tungt å stå opp. Ikke vet jeg hvorfor. Kanskje det har med de mørke tidene som vi går i møte.

Uansett, i går var jeg hele dagen på jobb. Dagen gikk utrolig seint. Heldigvis avsluttet jeg den lange mandagen med nye negler! Jeg elsker egenpleie på dager som er ekstra tunge.

Jeg pleier alltid ha korte negler og 0 neglelakk. Når jeg jobber så mye som jeg gjør med hendene blir mine neglene ødelagt. De tåler ingenting. Jeg satt på gelé negler for å få lengde på dem.

Hva syns dere om resultatet ?

Jeg er så fornøyd!

UKEN SOM GIKK #7

Reklame | Lenke Ideal of Sweden

Ukens hår
Denne uken fikk jeg gjort enda en rosa farge. Det er så utrolig nydelig! Elsker pastell toner. 
Rosa fargen som jeg har brukt her er fra Wella. Den sklir helt ut av håret etter x – antall vask. Den sitter ikke i alt for lenge. Perfekt til festivaler eller bare for en kort periode. 

Ukens sang
Jeg er så hekta! Denne sangen her har gått i ett sett hele uka. 


 

Ukens bilde
Jeg har vært på shoot. Dette bildet ble ukens bilde av de bildene jeg har fått til sendt. Jeg elsker denne stilen. 
Fotograf:
Anne Stranden

Ukens innkjøp
Iphone X! Jeg klarte å knuse min tidligere Iphone. Litt uvant med ny mobil, men jeg elsker denne! Sykt bra kamera på den og god kvalitet. 
Jeg kjøpte med beskyttelse skjerm på den og nytt deksel fra Ideal of Sweden. Ønsker dere å kjøpe det samme eller ønsker å se på andre deksel KLIKK
 HER Bruk koden 20OFF. Da får du 20%.

Ukens høydepunkt
Jeg skal snart ut å reise! I september skal jeg og min bestevenninne ut på eventyr. Hvor vi skal reise får dere vite i nyere innlegg. Gleder meg!

Ukens nedtur
Jeg klippet meg i fingeren på jobben. Sykt irriterende. Klarer hele tiden å komme borti slik at såret blir åpnet. 

Ukens outfit
Det ble dessverre ikke ukens outfit på bloggen. Har ikke noe bra bilder. 

Ukens gossip 
Idag begynner Love Island Norge! Hvem skal se skandale programmet ? 

Ps. til dere som lurer på svar på spørsmålsrunden så har jeg ikke glemt det av. Har lyst å filme en video på det. Har ikke fått tid til dette enda, men skal prøve å få til en video denne uken. Viss ikke det blir video kommer jeg til å svare på spørsmålene i ett innlegg. 
 

 

10 GRUNNER TIL Å BLI FRISØR

Kreativt yrke
Du får utføre tingene du brenner for. Du får bruke din kreativitet på en positiv måte. Hele tiden er det noe å gjøre, du sitter aldri i ro. Kreativiteten din kan bli brukt på et hobby nivå eller til å konkurrere for å vise hva du virkelig er god for. 

Sosialt arbeidsmiljø
Dette yrket er så sosialt. Du kommer tett innpå de du jobber med. Du er nesten mer på jobben enn hjemme. Som regel er det ikke så alt for mange medarbeidere. Det blir da lettere å komme innpå hverandre på en annen måte enn om det hadde vært mange forskjellige medarbeidere som du ser skjeldnere. 
Ikke bare er du sosial med de som du jobber med, men med hver kunde du har.

Kompetanse og anerkjennelse
En god frisør har en høy status i dagens samfunn. Det kan du bli av å være på sosiale medier eller ha mange fornøyde faste kunder. En god frisør er veldig etterspurt. De fleste kundene i dag er motebevisste og vet hva de vil ha, og vil derfor ha en dyktig frisør som er oppdatert og virkelig brenner for yrket sitt. 

Trivsel
Når du velger å bli frisør er det oftes på grunn av at du virkelig elsker yrket. Når du jobber så tett med folk blir du veldig opptatt av trivsel. Du må trives på jobb.
I følge en undersøkelse gjort av britiske City & Guilds er det nettopp frisører som er lykkeligst på jobb. Hele 40 prosent av frisørene i undersøkelsen svarer at de er lykkelige.

Utviklingsmuligheter
I frisøryrket er det mange ulike utviklingsmuligheter. Noen velger det å videreutdanne seg til å jobbe enda tettere opp mot moter, tendenser, trender, bli stylist, andre tar pedagogikk og jobber som lærer innen for faget og andre velger å ta Masterbrevet for å lære mer om ledelse, markedsføring, økonomi og yrkesteori, og man kan da drive egen salong.

En livsstil
Dette yrket for mange blir en livsstil. Det du driver med blir en hobby, og man lever og stråler for faget sitt. 

Trygg jobb
Du går ikke inn i et yrke som er avhengig av dagens olje. Etterspørselen etter frisører er alltid meget stor i Norge, og konkurransen om de beste frisørene er tøff for alle ulike salonger og bedrifter. Lønna er god, utviklingsmuligheten er stor og man har mulighet til å jobbe i Norge og i utlandet. Dette yrket er nemlig et håndverk som ikke kan erstattes med ny teknologi!

Gode lønnsmuligheter
Som frisør kan du bestemme din egen arbeidsdag etterhvert. Det vil si at du kan dermed påvirke din egen lønn. De fleste frisører har gode innteksmuligheter gjennom provisjon. Går du på provisjon kan du bygge deg opp til den lønna du selv ønsker. 

Bygge relasjoner
En god likt og kjent frisør vil alltid komme i kontakt med dyktige mennesker innenfor frisørbransjen. Det å ha gode relasjoner kan være en stor fordel for senere utvikling om man vil gå i andres fotspor.

Fleksibel arbeidstid 
Frisører har stort sett en fleksibel arbeidstid. Har du mange faste kunder, kan du styre din egen arbeidsdag ved å sette opp kunder når det skulle passer deg. Har du ledig tid kan du ta drop-in-kunder. Du kan begynne sent eller du kan begynne tidlig. Helt opp til deg!

IGÅR VAR JEG IKKE ELEV, MEN LÆRER

Jeg sitter å tenker på min første skoledag. Jeg husker det kjempegodt. Tenk det er 14 år siden jeg startet i førsteklasse. I går gikk mine tanker til alle de små som begynte. Håper det virkelig gikk bra for alle. Både store og små. 

I går var jeg også nemlig på skolen. Ikke i salongen, men på Norsk Frisørskole i Sandnes. Helt rart. Plutselig er det ikke jeg som sitter bak pulten lenger. Jeg var nemlig lærer på skolen i går. Denne skolen jobber jeg på som vikar når hjelp trengs. Det er utrolig gøy å ha forskjellige dager. Det at jeg får jobbe på en skole er virkelig noe jeg synes er kjempestas.

Ønsker du å bli frisør? Søk HER
Skolen tilbyr

 • Solid grunnutdanning i frisørfaget
   
 • Studiet går over 5 måneder
   
 • Du får støtte av statens lånekasse
   
 • Garantert jobb
   
 

Etter jeg var på skolen dro jeg på salongen. Arbeidsdagen min var fra 08:00 til 20:00. Derfor var jeg ikke så aktiv på bloggen i går. 

Håper alle får en fin uke videre på skolen!

UKEN SOM GIKK #6

Reklame | NELLY

Ukens hår
Denne ukens hår ble dette flotte, lange og tykke håret. Jeg har aldri jobbet med ett tykkere hår enn dette. Sykt gøy å utfordre seg selv med kunder som har denne type hår. Vi farget hele håret platina blondt! Jeg elsker virkelig denne fargen. 

Ukens sang
Dilla på topplista! Digger denne. 

Ukens bilde 
Dette bildet er garantert det beste bilde som har blitt tatt denne uken. (Sier litt om kamerarullen min for denne uka) Syklet faktisk på denne lille sykkelen. Dritgøy!!

Ukens Innkjøp
Jeg har shoppet på Nelly! 

Link militærbukse HER
Link oversized jakke HER
Link off shoulder crop top HER
Link sko HER Skoene er på 50% Bare 99kr! Virkelig verdt det. Har stort forbruk på sko som dette. 

Ukens høydepunkt
Min morfar feiret bursdagen sin idag! Hele familien var tilstede. Elsker virkelig familien min! Det ble servert snitter og boller. Nammm…

Ukens nedtur
Denne uken har ikke hatt noe nedtur uten om at regninger ble betalt. Hater virkelig å betale det. 

Ukens outfit

Genser: H&M 
Skjørt: New Yorker
Sko: Din sko

Ukens gossip
Skolestart for de fleste i morgen. Lykke til alle sammen !

JEG FIKSET HÅR OG SMINKE PÅ DEN NYDELIGSTE BRUDEN

Sist helg fikk jeg æren av å ordne sminke og hår til min kjære kollega. Hun giftet seg endelig med sin prins! 
Vi har hos forloveren til bruden. Der fikk alle slappet godt av med god tid og mye snacks. 

Vi startet med sminke og deretter hår. Denne brudens ønske var å være seg selv med litt pynt.

Sminke
Hun ønsket en litt rocka sminke. Mørke toner men samtidig feminint. 

Hår
Hun ønsket at håret skulle være tilfeldig men samtidig et syn å se på.
Vi festet inn extensions fra Luxushair. Elsker virkelig håret som de selger. Kan kjøpes HER

Se så fin hun ble! Jeg er målløs. Stolt av meg selv, er det lov å si?

Prosessen underveis

 

ON WEDNESDAY WE DO PINK

Dagens kunde endte opp idag med rosa hår!

Hun skal nemlig på Findingsfestivalen til helga. Hun ønsket festivalhåret fikset før den tid.

Hun ville ha en lys rosa pastellfarge, og det fikk hun.

Denne fargen varer noen få vask og glir ut etterpå uten å etterlate seg noe som helst farge. Den fargen hun hadde før behandlingen vil komme tilbake helt lik.

Super genialt å bruke denne type farge til anledninger som dette om du ikke ønsker en permanent farge.

 

Se så sykt fint det ble!

Før bilde