SVARER PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

Heisann!
 

Her kommer svarene på spørsmålsrunden jeg hadde. Utrolig gøy å se at det var mange spørsmål. Tusentakk til alle dere som viste interesse i å bli bedre kjent med meg. Dessverre for dere som håpet på video kommer det ikke denne gangen. Jeg har hatt det så utrolig travelt på jobb. Idag reiser jeg til Oslo på noe utrolig spennende. Derfor blir det ikke så mye tid til redigering av video. Hvilken jobb jeg skal gjøre i Oslo får dere vite til helgen. Jeg gleder meg utrolig mye!

Spørsmål

1. Hvor gammel er du? 
Jeg er 20 år gammel. 

2. Kan du skrive innlegg om hvilke produkter/metoder som er bra for å holde håret friskt og sunt?
Jeg har tidligere skrevet innlegg på bloggen om hvilke produkter som er bra for håret. Jeg kan gi dere noen tips som er veldig bra på å holde håret friskt i tillegg til mitt tidligere innlegg. Unngå hverdag å ha håret i dult eller hale. Dersom du ønsker å ha det bruke en bra strikk og varier hvor du har halen. Det er på grunn av hårene rundt ikke skal bli slitt ut på samme plass hver gang. Ha noen dager halen lav og noen dager høy. 

3. Kan du fortelle om jobben din?
Ja, absolutt! Jobben min går ut på å klippe, farge, sminke, style osv. Plassen jeg jobber på har et utrolig bra miljø. Vi er en gjeng med dyktige og vennlige frisører. Jeg reiser også litt i jobben min for å style. Dette er oppdrag jeg får på privaten ikke gjennom jobben min. Jobben min er utrolig krevende og tung. Hele tiden ha et godt humør å smile kan ofte bli slitsomt. Jeg står også mye på jobben min. Dette belaster føttene, ryggen og skuldrene mine utrolig masse. Det er derfor viktig at jeg holder meg i aktivitet å er flink med trening. Noen dager er verre enn andre men sånn har de fleste i alle yrker. Uten om det så elsker jeg jobben min. Kunne ikke tenkt meg noe annet!

4. Har du jobbet i oslo? Eller skal du jobbe der i fremtiden?
Jeg har ikke jobbet fast i Oslo, men jeg har hatt oppdrag i Oslo. Planen min er å jobbe der om noen år. Jeg vet ikke hvor lenge eller når men en gang må jeg prøve det. Idag så reiser jeg ned til Oslo for en jobb. Gleder meg utrolig masse til å dele det med dere.

5. Hvordan får man en fin hestehale uten å se skalla ut? Har du noen tips til hvordan håret ikke kan se så flatt ut?
Jeg har mange gode tips! Dette skal jeg lage en video på så dere får vente å se. Tips som jeg kan gi her å nå er mye tørr sjampo og tuppering. 

6. Hvordan holder man håret sunt over tid? 
Se spørsmål 2 og tidligere innlegg. 

7. Kan du lage video med dine beste enkle hårfrisyrer til hverdags?
Såklart! Det skal jeg få til så fort som mulig.

8. Jeg har hørt mye om Eleni&Chris, er dette et bra merke i forhold til andre produkter du har i salongen?
Jeg tenkte jeg skulle lage et eget innlegg om Eleni&Chris. Ja det er et utrolig bra merke i forhold til mange produkter. 

9. Hvorfor valgte du frisøryrket?
Det er mange grunner for jeg valgte frisøryrket. Jeg har alltid likt å holde på med hår. Hver gang jeg var med venner når jeg var liten endte det alltid opp med at jeg fikset dem på håret. Etter som jeg vokste opp gikk tanken litt bort. Jeg var veldig usikker å tenkte ikke så mye over utdanning. Det var først på VGS jeg begynte å virkelig tenke over det. Jeg er en kreativ og livlig person som elsker å jobbe med mennesker. Etter et halv år på studiespesialisering bestemte jeg meg for å droppe ut å starte på frisør skolen. Det er et av de beste valgene jeg har gjort! 

10. Har du fagbrev som frisør? Hvor lenge har du jobbet? Hvilken skole tok du for å bli frisør?
Jeg har noe som heter mini svennebrevet. I Nikita Hair vil de si at jeg jobber som frisør som er ferdig utlært uten fagbrev. Grunnen for at jeg ikke har fagbrevet er fordi jeg har en lengre læretid en den vanlige modulen. Jeg har hatt 4 måneder på skole og har 3 år og 8 mnd i lære. Totalt er utdanningen min 4 år. Den vanlige ganger er 2 år på skole og 2 år i lære. Jeg skal ta svennebrevet mitt i 2019. 
Jeg har jobbet i Nikita Hair siden Mai 2015. Skolen jeg tok for å bli frisør er Norsk – Frisørskole på Sandnes. Anbefaler den virkelig. 

11.Hvordan var din tid på ungdomsskolen?
Tiden min på ungdomsskolen var vel som de fleste sin tid. Vanskelig, utsatt for mobbing og mye usikkerheter. Årene gikk fort. Selv om det var mye som pågikk i tenårene hadde jeg mye gode minner fra de årene. 

12. Hvordan har din oppvekst vert i forhold til kroppspress, er dette noe du har kjent på selv?
Når jeg vokste opp var det ikke like mye fokus på dette med kroppspress som det er idag. Jeg har fordi om hatt mine komplekser. Siden jeg var liten har jeg alltid vært utrolig tynn. Jeg slet mye med å legge på meg og hadde det vanskelig med å få i meg mat. Dette var ikke noe jeg gjorde bevist eller tenkte over. Det var rett og slett bare sånn jeg var. Jeg husker i 7 klasse så begynte jeg å tenke over dette med kropp. Vi satt i klasserommet å guttene begynte å snakke. Det endte opp med et kallenavn på meg etter den ene dagen. Det var Stine Stankelbein. Etter det startet jeg å tenker over kropp. Jeg så på alle andre som begynte å få fine former. Jeg prøvde å spise mer, trene mer, men fordi om klarte jeg ikke legge på meg. I en alder av 15 år veide jeg 40 kg. Dette ble utfordring for meg etter som årene gikk på håndballen. Angrep var ingen problem for meg å klare men forsvar begynte å bli vanskeligere. Heldig vis 5 år etter har jeg begynt å bli mer fornøyd med meg selv. Ikke vet jeg hvorfor jeg alltid var så tynn, men tror det har mye med forbrenningen min. Dagen i dag kjenner jeg ekstremt mye på kroppspress. Jeg vet jeg ikke er noe stor men uten om det har jeg mine ting som jeg ikke er fornøyd med. 

13. Hvordan er du som person?
Jeg er hyper, snill, direkte og rettferdig.

14. Er du helt norsk?
Jeg er født i Norge. Min mor er helt norsk, men min far er ikke det. Han er halvt Russisk og halvt Gresk. Det vil si at jeg er en kvart av hver del og halvt Norsk.

15. Hvor mange språk kan du?
Norsk, Engelsk, Spansk og Russisk 

16. Har du mange søsken?
Jeg har en bror

17. Bruker du extensions?
Ja, noen ganger når jeg skal pynte meg.

18. Er du naturlig blond? Ser ikke sånn ut.
Nei, jeg er ikke naturlig blond. Jeg er utrolig mørk i hårfargen min. Den er mørke brun.

19. Kan du laga masse videoer ?
Ja, det skal jeg gjøre!

20. Hvorfor startet du blogg?
Jeg startet blogg for å kunne inspirere andre og ikke minst dele min kunnskap med dere. Jeg gjorde det jo også for jeg syns det så utrolig gøy ut. 

Dette var spørsmålene for denne gang. Har dere noen fler kommer det en til Q&A i fremtiden. 

Foto: Lene Thomsen

♥

STEP BY STEP

Heisann !

Idag har jeg laget et nydelig oppsett. Dette oppsettet ser veldig avansert ut, men det er de ikke! 
Du trenger : Spisskam, liten strikk, fliseklemmer, hårnåler, spray og krem.
Jeg viser dere step by step. 

Step 1
Del inn skillen der du ønsker den. Del deretter opp fra øre til øre. 

Step 2

Nå deler du opp på midten bak vannrett. Her skal du ha en hale nederst å sette bort det øverste. På det som er på toppen kan du gjerne tuppere for å få en finere krone. 

Step 3
Deretter tupperer du på toppen og legger en liten vri i slutten. Dette skal festes bak ovenfor halen. 

Step 4
Nå lager du en flette av det som henger bak og strammer godt. Denne fletten skal du så surre rundt slik at den blir som en dult. Fest inn fliseklemmer slik at den sitter fast. Det gjør du med alt som skal festes.

Step 5
Det siste du gjør er å lage to fletter fremme som er vendt utover. Her skal det flettes stramt. Til slutt river du dem store før du fester dem bak med resten.

Produkter
Spray: Eimi wella super set
Krem: Sebastian Potion 9

Resultat

 

 

MITT HÅR

Heisann!

Jeg skal nå fortelle dere om veien jeg gikk for å få et sunt og fint hår. Håret mitt har blitt farget frem og tilbake mellom brunt og lyst mange ganger. For 2,5 år siden bestemte jeg meg for å farge håret mitt blondt igjen etter å ha vært brunette en liten stund. Når jeg satte igang med blekingen viste jeg ikke hva som kommet til å skje. Det som skjedde var at nesten alt håret mitt knakk av fra midjen til skuldrene og 2 cm fra bunnen. Jeg hadde innimellom noen lengre hårstrå, men de var kjempe tynne. Jeg bestemte meg for å klippe alt kort å spare det langt og fint igjen. Fargen var orange, gul og brun etter bleking. Jeg slapp ut etterveksten og farget bare den etter som den vokste. Januar 2017 bestemte jeg meg for å helbleke håret for å få en jevn fin farge. Håret mitt ble litt slitt men det overlevde blekingen. Håret ble skulder kort igjen, men hadde nå en fin og jevn blondfarge. Jeg gjorde alt jeg kunne for å få det til å vokse langt igjen. Hva jeg gjorde skrev jeg om i tidligere innlegg. 

Dette er bilde er fra Januar 2017 

Håret nå 2,5 år etter. Ja det er en prossess, men jeg er kjempe glad for jeg hadde så god tålmodighet. Etter bare 1 år og 4mnd har det vokst seg nedfor brystene. Det er så fint i kvaliteten som du kan få et bleket hår. I mellom tiden har jeg klippet håret hver 3 mnd for å få de slitte bort. 
  

Hva gjør jeg med fargen?
Jeg bleker etterveksten hver tredje måned. Når jeg bleker det tar jeg over en glossing som korrigerer håret kaldt. 
Vedlikehold for den kalde fargen i mellomtiden til neste bleking er silvershampoo fra eleni & chris. Den gir en superfin ice blonde farge. Om du har den i over lengre tid kan den bli mer grålig. Den er magisk!! Se produkter nedfor. 

I perioder har jeg kaldere farger på håret. Da bruker jeg colorcreative fra Wella. Det er farger som er litt mer intense, men varer bare noen vask så er de helt ute. Det er kjempe gøy å kunne prøve ulike farger uten at de sliter på håret. Colorcreative finnes i alle fargene du kunne tenke deg! Ta turen innom salongen (Nikita Hair Bryne) for å sjekke ut alle de kjekke fargene. Disse finnes også i reisestørrelse

Tenkte jeg kunne lage et eget innlegg om alle produktene og fargene jeg pleier å bruker for håret?
Håper innlegget fikk godt frem at slitt hår blir friskt en gang med god tid. 
 

FESTIVAL FRISYREN DU BARE MÅ HA

Heisann!

Jeg tenkte at jeg skulle begynne å blogge hver fredag om en ny hårfrisyre som er lett å lage selv. Noen innlegg vil jeg lage på video hvis det er interesse for det. Idag har jeg fått låne fineste Ingrid til å lage stylingen på. Wetlook er så sykt kult og ikke minst classy. Det er noe både ungdommer og godt voksne kvinner kan ha. De fleste kler denne frisyren. Det handler bare om å tilpasse den til dine anatomiske trekk. 

Det er utrolig mange ulike wetlookes og ikke minst mange ulike måter å gjøre dette på. Jeg viser nedenfor frisyren jeg laget idag og hvilken fremgangsmåte jeg brukte. 

Step by step

1. Når du begynner bør du på forhånd ha nyvasket hår. Deretter føner du det bakover. 
Gjerne ha i en styling krem med hold i når du føner slik at du får sette retningen på hårene enda mer. 

2. Deretter bløter du håret der du ønsker wetlooken skal være. Etter på tar du å grer håret i den retningen du ønsker og påfører gele eller voks. Dette må du jobbe inn å gre mye i frisyren for at den skal forme seg.

3. Til slutt føner du litt over for å lime det sammen og avslutter med hårspray. 
    Flise klemmer kan og festes helt bak ørene for å sikre at looken sitter. 

 

 

JEG OPPFYLLER DINE ØNSKER

Heisann!

Jeg jobber som frisør hos Nikita Hair Bryne. Hos oss tilbyr vi mange ulike behandlinger. Alle behandlingene som vi tilbyr utfører jeg. Det kjekkeste jeg kan gjøre er en kombinasjon av alt. Det er utrolig gøy og ikke minst givende å kunne oppfylle ønskene til kundene. Det å kunne være endel av den prosessen med å kunne gi noe å forbedre kundenes selvtillit eller følelsen av å føle seg bra er utrolig givende. Tenk at jeg er med på å la ønsker gå i oppfyllelse! Jobben min er virkelig noe jeg elsker.

 

For meg er det utrolig viktig at kundene blir fornøyde. Jeg er veldig opptatt av at kundene ikke skal være redde for å gi beskjed dersom de ikke er fornøyd. I salongen tilbyr vi en fornøyd garanti. Den er gull verdt. Det er ikke noe du må krangle deg til dersom ting ikke går din vei. Uten om det ønsker jeg alltid at kunden skal bli 100% fornøyd. For å oppnå det utfører jeg alltid en god konsultasjon og snakker godt med kunden slik at vi har det samme bilde på hva som skal gjøres. Samtidig kommer jeg med gode råd og følger dine ønsker med innspill fra min kunnskap om det som skulle være mest kledelig til deg. 


Jeg tenkte jeg skulle dele litt bilder fra min instagram (@hairbysvaaland)

Ønsker dere å se mer –  https://www.instagram.com/hairbysvaaland/

Q&A

Heisann!

Jeg tenker å kjøre i gang en spørsmåls runde. Her skal dere få spørre om hva dere vil. Har du noen spørsmål om håret ditt som du ikke ønsker å spørre frisøren din om? Jeg svarer! Dere kan spørre om alt fra a-å som dere kunne tenke dere å vite mer om. Husk at jeg er en fagperson og ikke en person som bare prater ut i fra erfaringer. Jeg ønsker også at dere skal få mer innblikk i hvem jeg er og mitt liv. Dere må ikke være redde for å spørre om meg. Ønsker dere at jeg skal lage en video eller skrive innlegget må dere gjerne legge igjen en kommentar.

Still spørsmålene deres her på bloggen eller send melding på Instagram eller Snapchat

Insta: @stinevaaland @hairbysvaaland
Snap: @stinuuus

 

Foto: Ingrid Handal

SLITT HÅR? MINE BESTE TIPS

Heisann!

Slitt hår er noe de fleste har opplevd. Det er utrolig kjipt og tar ikke minst tid til å bli friskt igjen. Det er nemlig ikke bare farging som sliter på håret. Rettetang, føner, krøllstav, hårstrikker, extensions, voks er andre eksempler på hva som gjør at håret blir slitt. Har du et veldig slitt hår er du vel ute etter å få de friskest fortes mulig? Når håret er kjempe slitt er håret i utgangspunktet allerede ødelagt. Du kan fortsatt holde det i sjakk med å bruke rette produkter og unngå alt av varmeverktøy og strikker som har metall eller en hard bit på. 

Her kommer jeg med mine beste råd og forklaringer.
 

♡ Stopp med retting og føning av håret. Må du absolutt gjøre det, trapp ned og bruk varmebeskyttende.
  Helst spray som ikke gjør håret vått. Pass på at rettetang og krølltang ikke er over 180 grader. 
 

♡ Kur håret. NB!! Her gjør mange en feil. De gir mening når håret er slitt skal man kure det mye. Mange gjør det hvert vask for å stappe det med mest mulig pleie for de gjør vel håret bare enda bedre? FEIL. Du skal kure håret, men ikke for ofte. Det som skjer om du gjør de for ofte er at hullene i hårstråene fylles opp og opptaket blir for mye. Håret blir mettet. Du skal kure håret 1 gang i uken eller 1 gang annenhver. Da får nemlig håret virkelig utbytte den ene gangen du gjør det. Teorien er enda mer innvikla men mer avansert forklarer jeg ikke.  Når det kommer til virketid følg med på hva som står på produktet. Står der 3-5 minutter virker det kun den tiden og ikke lenger. Du trenger ikke lenger sove med kur for de vil ikke gi det mer pleie. Det kan medføre sopp i hodebunnen viss du gjør det!

♡ Få en god kombinasjon av Proteiner, Serapider (finere protein), Keratin og masse fuktighet. – Sjekk produktene nederst.

 

♡ Vask håret sjeldent. Hver 4 dag er bra men klarer du hver 3 så er det også bra. 

 

♡ Bruk leave – in produkter. Produkter som dette er oljer eller kremer som trenger dypere i håret og pleier litt ekstra.
  Det er en kur som ikke skylles ut. 

 

♡ Ikke hør på kjerringråd, ferdig snakka.

 

♡ Sov med fletter

♡ Bruk gode hårstrikker (tøystrikker, blax eller som jeg kaller dem telefon ledningen (de som er krøllet i plastikk)

 

♡ Klipp deg hver 3 mnd. Når du begynner å føle at håret får en finere fylde nede kan du drøye det med flere mnd. 

TIL GUTTENE

Håret deres blir også tørt og slitt.
Ønsker dere å holde på kvaliteten eller gjennoppbygge et slitt hår er det viktig at dere bruker gode produkter dere også.
Som regel syns dere at jo lettere det er jo bedre. Det finnes hårvask som både har shampoo, kroppssåpe og balsam i en. (American Crew)
Balsam er viktig for dere. Det lukker skjellaget på håret slik at dere får bedre kambarhet, lettere for å ta i voks, bedre kvalitet og mykhet.
Kuring for dere er ikke like nødvendig med mindre dere farger det eller har en lang lengde.
Da bruker dere en kur som har både fukt og gjennoppbygging i seg.

Nedfor viser jeg noen av mine favoritt produkter.
Disse produktene anbefaler jeg å kombinere slik at du får litt av alt som håret trenger.
Disse får du kjøpt på Nikita Hair eller http://nikita.no
 

NYTT OG SPENNENDE

Heisann alle sammen!

Dette er veldig nytt for meg, men utrolig spennende! Jeg har planer om å lage en nyttig og spennende blogg. Innleggene egner seg både til menn og kvinner i alle aldere. Denne bloggen skal nemlig handle om meg og min hobby som er frisøryrket. Det vil for det meste nå i starten handle mye om hår, tips, mote, sminke osv. Jeg ønsker å dele mine kunnskaper med dere. Har dere spørsmål om hvordan dere styler håret, skal legge sminke, hvilke farger kler deg best, hvilke produkter er bra for hva, komme jeg til å skrive ulike innlegg om dette. Det er masse jeg ønske å skrive om og dele med dere! Gleder meg og håper dere liker konseptet og får masse utbytte av innleggene mine.