VIKTIG! ALDRI BRUK TØRRSHAMPO FØR DU SKAL TIL FRISØREN

For oss frisører hører vi hele tiden om nye teknikker, ideer, men også om hva som absolutt ikke bør gjøres med hår basert på erfaringer. 
På kundene mine noterer jeg alltid va jeg har gjort. Jeg har som regel gjort samme behandlingen gjentatte ganger. Noen kan oppleve plutselig at etter samme behandlingen som de alltid har gjort at plutselig knekker håret? Eller plutselig blir håret kjempe slitt. Hva kan ha gått galt?

Vi frisører deler hendelser med hverandre og skaper oss mange ulike erfaringer gjennom det. Ofte det vi snakker om er bleking. Bleking er en kjemisk prosess. Kjemi er ikke alltid like lett, og ting kan skje uansett hvor dyktig en frisør er. Det kan være produksjonsfeil fra leverandører eller produkter personer bruker før en skal utføre en behandling. 

I det siste har det vært mange som har delt og snakka om akkurat dettee jeg skal fortelle nå. Det er nok ikke uten grunn. Til slutt etter mange diskusjoner bland frisører fant man en felles feil på nesten alle tilfellene! Kundene har brukt tørrsjampo fra matbutikken eller butikker som vita. Det som gjør dette til et stort og farlig problem er at i disse produktene finner vi et mineral. Mineralet får frem en kjemisk reaksjon ved kontakt med bleking, og håret knekker uansett kvalitet. 

Er du en av dem som bruker Batiste eller Define, IKKE ha den i håret når du kommer til frisøren om du skal bleke det! Er ikke verdt risikoen. Gjerne informer frisøren din viss du bruker tørrshampo, lightening shampo eller blondespray. Absolutt informer! 

Husk at i alle produkter som du får kjøpt i butikker som ikke er en frisørsalong så inneholder det mye mer silikon i produktene, som legger seg utenpå håret ditt nesten som lim. Så selv om håret ditt kjennes godt ut så kan det være rester av produkter igjen i håret!
Så plis! Virkelig les dette grundig! Det vil spare deg et sunt hår og masse tårer. Vi har 4 års utdannelse på dette. Vi vet hva vi snakker om. 

Jeg oppfordrer for sikkerhetens skyld å aldri bruke Blonde spray eller lightening shampo noen gang. Du kan i nesten alle tilfeller aldri bleke/farge håret ditt igjen uten at det knekker å blir kjempe slitt. Jeg vet at å bli blonde fort er noe de fleste ønsker, men vær så snill å hør på fagfolk. 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg