10 GRUNNER TIL Å BLI FRISØR

Kreativt yrke
Du får utføre tingene du brenner for. Du får bruke din kreativitet på en positiv måte. Hele tiden er det noe å gjøre, du sitter aldri i ro. Kreativiteten din kan bli brukt på et hobby nivå eller til å konkurrere for å vise hva du virkelig er god for. 

Sosialt arbeidsmiljø
Dette yrket er så sosialt. Du kommer tett innpå de du jobber med. Du er nesten mer på jobben enn hjemme. Som regel er det ikke så alt for mange medarbeidere. Det blir da lettere å komme innpå hverandre på en annen måte enn om det hadde vært mange forskjellige medarbeidere som du ser skjeldnere. 
Ikke bare er du sosial med de som du jobber med, men med hver kunde du har.

Kompetanse og anerkjennelse
En god frisør har en høy status i dagens samfunn. Det kan du bli av å være på sosiale medier eller ha mange fornøyde faste kunder. En god frisør er veldig etterspurt. De fleste kundene i dag er motebevisste og vet hva de vil ha, og vil derfor ha en dyktig frisør som er oppdatert og virkelig brenner for yrket sitt. 

Trivsel
Når du velger å bli frisør er det oftes på grunn av at du virkelig elsker yrket. Når du jobber så tett med folk blir du veldig opptatt av trivsel. Du må trives på jobb.
I følge en undersøkelse gjort av britiske City & Guilds er det nettopp frisører som er lykkeligst på jobb. Hele 40 prosent av frisørene i undersøkelsen svarer at de er lykkelige.

Utviklingsmuligheter
I frisøryrket er det mange ulike utviklingsmuligheter. Noen velger det å videreutdanne seg til å jobbe enda tettere opp mot moter, tendenser, trender, bli stylist, andre tar pedagogikk og jobber som lærer innen for faget og andre velger å ta Masterbrevet for å lære mer om ledelse, markedsføring, økonomi og yrkesteori, og man kan da drive egen salong.

En livsstil
Dette yrket for mange blir en livsstil. Det du driver med blir en hobby, og man lever og stråler for faget sitt. 

Trygg jobb
Du går ikke inn i et yrke som er avhengig av dagens olje. Etterspørselen etter frisører er alltid meget stor i Norge, og konkurransen om de beste frisørene er tøff for alle ulike salonger og bedrifter. Lønna er god, utviklingsmuligheten er stor og man har mulighet til å jobbe i Norge og i utlandet. Dette yrket er nemlig et håndverk som ikke kan erstattes med ny teknologi!

Gode lønnsmuligheter
Som frisør kan du bestemme din egen arbeidsdag etterhvert. Det vil si at du kan dermed påvirke din egen lønn. De fleste frisører har gode innteksmuligheter gjennom provisjon. Går du på provisjon kan du bygge deg opp til den lønna du selv ønsker. 

Bygge relasjoner
En god likt og kjent frisør vil alltid komme i kontakt med dyktige mennesker innenfor frisørbransjen. Det å ha gode relasjoner kan være en stor fordel for senere utvikling om man vil gå i andres fotspor.

Fleksibel arbeidstid 
Frisører har stort sett en fleksibel arbeidstid. Har du mange faste kunder, kan du styre din egen arbeidsdag ved å sette opp kunder når det skulle passer deg. Har du ledig tid kan du ta drop-in-kunder. Du kan begynne sent eller du kan begynne tidlig. Helt opp til deg!

1 kommentar
  1. Høres ut som et utrolig fint yrke å jobbe med! Skulle absolutt vurdert det om jeg hadde vært mer interessert i hår og sånt, men det er ikke helt min greie 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg